Kunnioituksen ja hyvien käytöstapojen asialla.

Prinssi- ja prinsessakoulu on leikkimielinen ja hyväntahtoinen koulu, jossa opitaan lähes kuninkaallisin keinoin hyviä käytöstapoja sekä itsensä että toisten kunnioitusta. Prinssi- ja prinsessakoulun tärkein tehtävä on vahvistaa jokaisen koululaisen itsekunnioitusta.  Hyvä itsekunnioitus näkyy niin lasten kuin aikuistenkin vuorovaikutustaidoissa. Hyvän itsetunnon omaavalla ei ole tarvetta vähätellä, mitätöidä tai kiusata muita. Siksi Prinssi- ja prinsessakoulun tavoitteena on parantaa kunnioitusta toisiamme kohtaan ja siten vähentää kiusaamista niin koulussa, töissä kuin kotonakin. Hyvän itsekunnioituksen omaavalle kasvaa kyky jättää epäkunnioittava käytös omaan arvoonsa, vaikka se kuinka kuintenkin pahoittaa mielen. Pahat sanat eivät määritä kuin itse sanojan huonon itsetunnon.

Hyvät tavat antavat meille, isoille ja pienille, itsevarmuutta. Erityisesti me tarvitsemme sitä silloin, kun tapaamme uusia ihmisiä tai joudumme aivan uudenlaiseen tilanteeseen. Yhteiset käytöstavat helpottavat yhteyden luomista, koska silloin pelaamme samoilla säännöillä. On paljon mukavampaa kun kaikki pelaavat juurikin samaa peliä. Vai oletko joskus pelannut Monopolia Afrikan tähden säännöillä? Hmmm… ei taitaisi pelistä tulla mitään! Samoin toimii käytöstavat.

Toimin itse tapahtumissa koulun arvovaltaisena rehtorina. Olen koulutukseltani mm. tapakouluttaja ja olen opiskellut tapakulttuureita, etikettiä ja käytöstapoja Lontoossa arvostetussa Minding Manners koulussa, joka kouluttaa mm. liike-elämän toimijoita sekä kuninkaallisia perheitä ympäri maailmaa.

Isa Karlsson, Prinssi- ja prinsessakoulun rehtori

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s